Zaostřeno na 4Ever Comfort Elite Trek

RSS
Zaostřeno na 4Ever Comfort Elite Trek

Vážení přátelé,

přišla nám teď na prodejnu novinka, o které jsme skoro už ani nedoufali, že se jí dočkáme. Původní plán dodání byl někdy kolem září 2022, pak ke konci října, pak už jsme se radši ani neptali...
Podle popisu technické specifikace a jedné fotky se těžko poznají všechny zákoutí, výhody, jednoduchá elegance a některá neotřelá řešení, proto považuji za vhodné se o nich blíže rozepsat - zaostřit na ně.

Jsme už zvyklí na to, že 4Ever své modely dokáže zkompletovat do kompaktního celku s elegancní, správně zvolenými komponentami s důrazem na kvalitu na důležitých místech, promyšlené do posledního detailu až si občas říkám sakra proooč to takle nedělaj aj ostatní? Dyť je to geniální!
Moc dobře víte o čem mluvím, pokud jste někdy řešili vybavení svého kola nebo elektrokola blatníky, nosičem, světly, nebo úpravu kokpitu a pozice řidítek. Dá celkem zabrat tohle nakombinovat tak, aby výsledek pořád dával smysl jak funkcí, tak designem - aby někde něco nezavazelo, neklepalo, bylo akorát krátké či dlouhé, příliš vpravo nebo málo červené.

Předně blatníky - komponenta, na kterou si člověk vzpomene, jenom pokud tam nejsou a existují stovky způsobů, jak blatníky zvolit a naistalovat špatně. 4Ever žádný z nich nezvolil a místo toho nasadil luxusně pevné kovové blatníky se vzpěrami. Zadní blatník má dokonce výztuhu a je nosnou vzpěrou pro nosič s klapákem a zespodu má kanálek pro kabel k napájení zadního světla. Vše čisté, nic nikde netrčí, nepotřebujeme přední nohy nosiče - krása.
Další věc jsme v životě nečekali, že potkáme u celkem normálního elektrokola - tabulka specifikace mimochodem hlavové složení a představec vůbec nezmiňuje a tím se připravuje o velkou parádu. Speedlifter® dovoluje zvednout celý sloupek s představcem, podobně jako u skládacích kol tak, aby byl umožněn až přehnaně vzpřímený posed.
Kazeta Deore M5100 s rozsahem 11-50 pro 11 rychlostí je pravda možná zbytečně velká, pokud zrovna nežijete ve Vimperku a nejezdíte denně Steinbrenerovou ulicí se stoupáním 27% (údajně.. neumím potvrdit).
Z fleku bych na kole vyměnil gripy - jsou elegantní a pěkně dokreslují celé kolo, ale jsou měkké a opora dlaně se propadá. K tomu můžete využít dlouhodobou akci na doplňky ke kolu v hodnotě 3.000 Kč zdarma a při té příležitosti popřemýšlet o výměně sedla, je tu zvoleno možná zbytečně sportovní a kolo by si zasloužilo širší a měkčí. Na zbytek popisu mi dochází pochvalná slova, takže doporučím se přesvědčit na vlastní oči. Na prodejně máme nyní velikosti S (16") a L (18") pro kohokoliv mezi 155 a 180 cm. Pro vyšší z Vás existuje i velikost XL (20") na objednání

Předchozí Blog Následující Blog

  • Prodejna Editor
0 komenty
Zanechte komentář
Jméno:*
Email:*
Zpráva: *
* Povinná Pole