Představujeme značku Cannondale

RSS
Představujeme značku Cannondale

Dnes už legendární značka Cannondale byla založena v roce 1971 ve státě Connecticut v USA a byla pojmenována podle stejnojmenné nádraží stanice ve Wiltonu.

Důležitou součástí pro ni je jméno Todd Patterson, konstruktér, jehož oborem byla práce s kovy. A byl to právě on, kdo stál za rozjezdem výroby rámů z hliníku, na svou dobu revolučního materiálu.

Dalším zásadním počinem byly rámy CAAD (Cannondale Advanced Aluminium Design) pokračující v různých obměnách a vylepšeních až do současné nabídky.

Nouze nebyla ani o hrátky s kombinacemi materiálů, jimiž byly hliník a karbon. Značka samozřejmě necílila jen na silnici a důkazem jsou první modely kol se silnějšími plášti, připomínající ty horské, a to už v roce 1984.

V 90. letech se značka Cannondale pustila do motosportu, kde se zabývali výrobou off-road motocyklů a vozidel do těžkého terénu. Právě díky těmhle bohatým zkušenostem širokého spektra zaměření značka čerpá až do dnes u vývoje elektrokol.

Za úspěchy této firmy stojí jména sportovců jako vítěz Tour de France Cadel Evans nebo Jaroslav Kulhavý, který zde jezdil za tým Siemens.

Dále pak za zmínku určitě stojí mistrovství světa elitní kategorie XC, kde minulý rok Charlie Aldridge získal titul.

Předchozí Blog Následující Blog

  • Prodejna Editor
0 komenty
Zanechte komentář
Jméno:*
Email:*
Zpráva: *
* Povinná Pole