Představujeme nový trend v elektrokolech

RSS
Představujeme nový trend v elektrokolech

Za poslední roky jsme mezi elektrokoly zaznamenali už plno určitých trendů, inovativních řešení a samozřejmě i slepých uliček. Ještě nedávno poslední snahou výrobců bylo stále představovat větší a větší a ještě větší kapacity baterie pro cestu kolem světa na jedno nabití, často i s argumentem, že 28 kg je pro elektrokolo v pohodě. Mám velkou radost, že mnoho výrobců se rozhodlo jít opačným směrem a přiblížit elektrokola sportovním a trailovým nadšencům, kteří preferují hravost, obratnost a v neposlední řadě i čistý design bez tlustých štanglí.

První vlaštovkou oznamující příchod tohoto trendu na naší prodejně je Giant Trance X Advanced E+ Elite 3, který pózuje na fotce nahoře. Ve velikosti "M", kterou máme na prodejně, jsme navážili úctyhodných 21,68 kg v kompletu. Pravda - není to nejlehčí ebike ze všech, jeho velcí bráchové z rodiny Trance X Advanced E+ Elite (označovaní jako 2, 1 a 0) svou odlehčovací kúru dotáhli až pod 19 kg a stejně tak jej nemůžeme porovnávat proti motorizacím jako Fazua nebo TQ HPR50. Oproti těmto se nicméně jedná o plnohodnotný ebikový motor s plným výkonem i kroutícím momentem 85 Nm. Na kole je instalována baterie o kapacitě 400 Wh a komu by to nestačilo, dostane místo flašky další baterku s 200 Wh a klidně další do batohu.

Že se opravdu jedná o trend a ne jen nějaký výstřelek, se dá jednoduše poznat podle toho, že svůj extra lehký pohon představil v nedávné době i fenomén svého oboru - Bosch. Konkrétně motor s poetickým názvem Performance Line SX. Tato elektrokola budou s baterií CompactTube o kapacitě 400 Wh s možností jednoduché instalace dodatečné baterie PowerMore 250, podobným způsobem jako v případě Giantu výše. Ještě nějakou dobu se bohužel k ebajkům s tímto pohonem nedostaneme. Dobrou zprávou ale je, že výrobci Bulls a KTM je mají zařazeny v kolekcích pro rok 2024, takže je budeme mít taky. Zatím mají výrobci tyto modely jako vizualizace, pod embargem nebo bez specifikace, bližší informace přijdou později.


Na občasném blogu Novinky z prodejny se dočtete o připravovaných novinkách, bližší recenze a popisy zajímavých elektrokol a i některé krátkodové slevy. Vyplatí se sledovat

Předchozí Blog Následující Blog

  • Prodejna Editor
0 komenty
Zanechte komentář
Jméno:*
Email:*
Zpráva: *
* Povinná Pole