Zaostřeno na Bulls Six50 E1 CX a 4EVER ESWORD Elite

RSS
Zaostřeno na Bulls Six50 E1 CX a 4EVER ESWORD Elite

Vždycky, když se nás ptáte kolik ty elektrokola váží, dostáváte vyhýbavou odpověď že.. no..  hodně. Pravdou je, že většinou se pohybujeme mezi 23 a 28 kg. Nechme nyní stranou těžká elektrokola s obrovskou kapacitou baterie a zaostřeme na ty lehčí a ovladatelnější z nich.

Jedním ze způsobů, jak na elektrokole ušetřit kilogramy je "nemít integraci baterie". Při takové konstrukci není nutné zesilovat rám, zejména spodní trubku tak, aby zároveň schovala baterii a byla dostatečně pevná, tuhá a bezpečná. Navíc když se z jakéhokoliv důvodu rozhodneme jet bez baterie, nemáme v rámu obrovskou díru. Pravda, spousta výrobců od této varianty upustilo, přesto se pár takových starších ve výprodeji najde, čímž se dostáváme k prvnímu zaostřenému elektrokolu. Bulls Six50 E1 CX je jedním z těch elektrokol, které dlouho byly schované někde v rohu prodejny, zatímco všichni dávali přednost modelům s plnou integrací až se dostaly do výprodejové akce s cenou daleko pod nejlevnější použitelné modely a to prosím s motorem Bosch Performance Lince CX. Hmotnost tohoto stroje je 23.08 kg včetně štítku označující velkou slevu

Všichni asi víme, jak složité je shodit nějaké to kilo a elektrokola nejsou výjimkou. Můžeme jim snížit kapacitu baterie, přestavět na singlespeed nebo zaměnit odpruženou vidlici za pevnou. Nedá se ale ubránit pocitu, že si ubíráme komfortu a to nechceme. Vyměnit hliník a ocel za karbon, titan a slitiny hořčíku zase nepotěší peněženku.

Druhé ze zaostřených elektrokol je důkazem, že kvalitní, moderní a lehké elektrokolo je možné udělat i za dobrou cenu. Nový model ze Studénky 4EVER ESWORD Elite má všechno, co na kvalitně osazeném elektrokole má být - vzduchová vidle, 11s Shimano Deore, Bafang M500, baterie 630 Wh a to všechno se podařilo natlačit do 23,42 kg (17"), čímž se dostává zhruba o 2 kg níž než konkurence se svými výbavou srovnatelnými modely.

Předchozí Blog Následující Blog

  • Prodejna Editor
2 komenty
  • Josef Pivnička - autor
    Josef Pivnička - autor

    Dobrý den Stanislave, elektrokolo je dodávané kompletní, bez nutnosti cokoliv dalšího dokupovat, přiložená nabíječka je Bosch compact charger s výstupem 2 A. Ohledně velikosti si nejsem zcela jistý. Obecně říkám, že jezdit na příliš malém kole je nepohodlné, zatímco na příliš velkém je to nebezpečné. Jezdit na něm určitě můžete, je ale otázka jestli nebude vhodnější a pohodlnější vybrat některý z větších rámů. Tento výběr je potom velice subjektivní, proto pokud nejste z daleka, rádi Vás přivítáme na prodejně s možností kolo otestovat

  • Stanislav Vašků
    Stanislav Vašků

    Je elektrokolo Buls Six 50 kompletní i s nabíječkou a můžu na něm jezdit když měřím 180 cm?

Zanechte komentář
Jméno:*
Email:*
Zpráva: *
* Povinná Pole