Zaostřeno na některé nově naskladněné perly

RSS

Kromě příjemného počasí vás může v posledních dnech přesvědčit o návštěvě naší prodejny taky neustále se rozšiřující nabídka elektrokol prémiových výrobců, včetně několika nedávno představovaných novinek v našem sortimentu. Posledních pár týdnů můžu bez nadsázky říct, že přichází jedno kolo lepší než druhé. Pojďme se tedy na některé povedené z nich zaměřit - zaostřit na ně.

1. Giant Trance X Advanced E+ 2

Začneme hned zostra a podíváme se na pravděpodobně nejpovedenější elektrokolo, které jsme na prodejně za několik posledních let měli. Trail / allmountainový stroj od Giantu s karbonovým rámem, vlastním pohonem SyncDrive Pro nejnovější generace s baterií 800 Wh. Mulletové provedení, patentní materiál rámu Advanced composite z jejich vlastní fabriky na zpracování karbonu, propracovaný systém odpružení Maestro, tlumení od Foxu, SLXa - jízda jak na obláčku s celkovou hmotností 24,74 kg ve velikosti L s pedály. To nemá konkurenci. Matná černá přechází v lesklou černou s patrnou surovou texturou spodní karbonové vrstvy vytváří už z dálky dojem elektrokola, na které můžete být patřičně hrdí.

2. KTM MACINA Chacana PRO 750

O rozšíření sortimentu o rakouskou superznačku jsme nenápadně informovali několik týdnů dozadu, větší odhalení bude přicházet nyní s tím, jak postupně přicházejí první modely. Většinu našeho sortimentu KTM jsme zaměřili na limitované řady Austrian edition, tedy rakouskou edici typické svým černo-červeným designem. Tato elektrokola vždy vychází z některého ze sériových modelů výrobce, má stejný rám a elektroniku, jen je obdařena jiným designem a někdy i lehce odlišným osazením. Tato Macina Chacana PRO 750 vychází z Macina Chacana 792 pro rok 2022, což z něj dělá výjiměčně hravý a svižný trailový XC stroj se 130 / 125 mm zdvihy.
Velmi příjemnou vlastností Austrian edition je příznivá cena oproti jejich výchozím modelům. Tato Chacana vychází na 125.000 a to prosím s Bosch Performance Smart System a baterií 750 Wh!

3. Haibike AllTrail 8 29"

Píše se květen 2023 a Haibike pomalu začíná naskladňovat své celoodpružené modely 2022. Bylo by předčasné mluvit o ujetém vlaku, ovšem v porovnání s výše zmíněným KTM Macina se těžko hledají pozitiva. Non-smart Bosch Performance, PowerTube 625 jsou ještě nedávno to nejlepší k sehnání.
Jízdní projev je luxusní, to o Haibiku víme už dlouho - kolo krásně vede stopu, progresivní chod zadní stavby je přesný a mechanicky má kolo obrovský potenciál, navíc s nesmírně povedeným barevným designem (podívejte se u produktu na fotku od přehazovačky - na světle ten přechod vypadá skvěle)

4. Olympia EX900 Sport

U celoodpuržených elektrokol ještě chvíli zůstaneme a zaostříme na tento kus. Už jsme viděli mnoho elektrokol, kde je integrace baterie do spodní rámové trubky naprosto nepovedená, zbytečně velká, hranatá nebo naprosto mimo kontext ostatních rámových trubek. Takhle z bočního pohledu vypadá integrace luxusně, jakoby vůbec nešlo o extra vysokokapacitní baterii 900 Wh. Z horního pohledu je integrace širší, zato elegantně schovaná v linii široké horní rámové trubky. Z pohledu jezdce tedy porádně nepoznáte jestli jedete na elektrokole s obrovskou baterií nebo na mohutně stavěném enduro biku bez motoru, což se nám tuze líbí. Vysokou hmotnost ale elegancí neschováš a to je největší nedostatek tohoto stroje..

5. 4Ever Stardust Elite Trek

V záplavě nabídek na kvalitní horská XC kola s jejich univerzálností je pro výrobce nesmírně obtížné udržet krok s kvalitním trekkingovým a cestovním modelem, kde by nebyla kvalita komponent na druhé koleji a celkově dávala smysl i jakýsi estetický zážitek jen z pozorování elektrokola. O to více je potřeba ocenit práci designérů 4Everu, kteří rok za rokem dokáží překvapit a vytvořit lehké, ovladatelné, plně vybavené cestovní elektrokolo, vždy minimálně o krok před svojí konkurencí. Integrovaný nosník pro nosič v širokém kovovém blatníku s vedením kabelu pro zadní světlo napájené z baterie, prostě dává smysl a dokresluje dokonalost. Tradičně říkám, že motor Bafang M400 je z hlediska jízdních vlastností při jízdě "za svoje" jakýmsi cenovým kompromisem, musím ale své tvrzení přehodnotit a vždy jej dávat do kontextu s ostatní mechanickou výbavou elektrokola.


Na občasném blogu Novinky z prodejny se dočtete o připravovaných novinkách, bližší recenze a popisy zajímavých elektrokol a i některé krátkodové slevy. Vyplatí se sledovat

 

Předchozí Blog Následující Blog

  • Prodejna Editor
0 komenty
Zanechte komentář
Jméno:*
Email:*
Zpráva: *
* Povinná Pole